اپ استور، پلی استور و سایر مارکتهایی که از آنها استفاده میکنید مملو از برنامههایی هستند که شاید هیچوقت به آنها نیاز پیدا نکنید؛ اما نام و تصاویر جذابشان باعث شده همین اپلیکیشنهای غیرضروری بخشی از فضای محدود گوشی شما را پُر کنند؛ پس برای حذف قطعی اپلیکیشنها چه نکاتی را لازم است بدانیم؟
همه ما در چنین موقعیتی قرار گرفتهایم و این حافظه گوشی ما میباشد که سختیِ این دانلودهای بیجا را تحمل میکند، اما بالاخره ظرفیت گوشیها هم حدی دارد. بخصوص که همیشه حذف قطعی اپلیکیشنها به سادگیِ نصب آنها نیست. پس چه باید کرد؟!
البته که نمیتوان در مقابل این همه اپلیکیشن رایگان و متنوعی که به آدم چشمک میزنند بیتفاوت بود، اما حق با شما است؛ زیرا اگر بخواهید برخی از این برنامهها را نصب کنید احتمالا با خود میگویید: اگر این برنامه بابمیلم نبود، آنرا حذف میکنم!!
شروع این دانلودها، شروع روندی بیتوقف است و تا جایی ادامه پیدا میکند که کمکم گوشیتان تبدیل به قبرستان اپلیکیشنهایی میشود که سالی یک بار هم آنها را باز نمیکنید!!
برای حذف اپلیکیشنهایی که شورتکات آنها از دید شما دور میمانند و موجب سنگینشدن گوشی میشوند، راههای مختلفی در اندروید وجود دارد.
How to delete apps in android and iOS
حتی اگر بخواهید خودتان اپلیکیشن تکانی کنید و حواستان به تعداد برنامههای موجود در گوشی باشد، موانعی در اینمورد وجود دارد که با آنها آشنا میشوید:
شورتکاتهای مخفی
برخی از اپلیکیشنهایی که نصب میکنید، ممکن است شورتکاتی از آنها در صفحات مختلف منو گوشی ظاهر نشود. این پنهان شدن شورتکاتها باعث میشود بهکل وجود چنین برنامههایی در گوشی از یاد برود.
بلوت ویرها در اندروید
بلوت ویرها برنامههایی عجیب و غریب در اندروید هستند که نیت بدی ندارند؛ اما ما به خوشنیتیِ این برنامهها اغلب اوقات نیازی نداریم و از طرفی هم از گوشی موبایل حذف نمیشوند. بلوت ویرها معمولا سود و فوایدشان به اندازه منابع و حجمی که از گوشی اشغال میکنند نیست.
این برنامههای ناخواسته رفتهرفته در اندروید ذخیره شده و مثل یک بیماری مُزمن میشوند. آخرین علامتی که شما از این بیماری مزمن در گوشی خود میبینید منفجر شدن اندروید و کاهش شدید حافظه خواهد بود.
عوارض جانبی اپلیکیشنها
اپلیکیشنها داروهای خوبی هستند و گاهی مشکلات بزرگی را از کار ما رفع میکنند. اما این داروها عوارض جانبی هم دارند. مهمترین عارضه جانبی این برنامهها حافظهای است که اشغال میکنند و به خوبی میدانیم که همه کارایی گوشی به مموری یا حافظه بستگی دارد.
هر چقدر که مموری گوشی پایینتر باشد، سرعت پردازش کم و در نهایت اجرای فرمانها با کُندی روبهرو میشود. شاید بهروزرسانی دائمی اپلیکیشنها، بزرگترین عارضه جانبی آنها روی حافظه دستگاهتان باشد.
به همین دلیل است که تاکید داریم، هر کاربر اندروید یا iOS و قطعا سایر سیستم عاملهای موجود دائما برنامههای نصب شده روی گوشی خود را چک کنند.
حذف قطعی اپلیکیشنها در گوشی و تبلت اندرویدی
چهار روش مختلف برای پاک کردن برنامهها وجود دارد که بسته به چگونگی لیست شدنِ برنامههای نصب شده بر روی گوشیِ شما قابل اجرا هستند.
از آنجایی که در اکثر گوشیهای هوشمند امکان مشاهده لیست کاملی از برنامههای نصب شده وجود دارد؛ پس آموزش را با سادهترین راه ممکن شروع میکنیم.
روش اول: حذف از طریق تنظیمات
در این روش ابتدا باید وارد تنظیمات گوشی و سپس بخش برنامهها شوید.(Settings و سپس Apps)
بخش تنظیمات معمولا با آیکون چرخ دندهای در این سیستمعامل دیده میشود. وقتی که وارد برنامهها میشوید، اگر اپلیکیشن خاصی را در نظر دارید، میتوانید ابتدا نام آن را تایپ کنید. حالا خیلی راحت میتوانید اپلیکیشن را برای حذف انتخاب نمایید.
اگر در همین بخش به جای گزینه Uninstall گزینه Disable را میبینید به این معنا است که شما حق پاک کردن این اپلیکیشن را ندارید و معمولا این حالت برای برنامههای سیستمی رخ میدهد.
با این حال گزینه Disable هم کفایت میکند تا بتوانید از مصرف مموری توسط برنامهای که همچنان در پس زمینه در حال اجرا است، جلوگیری نمایید.
اگر احیانا این مراحل به خوبی طی نشد، یکبار روی Enable کلیک کنید و از اول همین مسیر را طی نمایید.
روش دوم: حذف از طریق صفحه اصلی
برخی از گوشیهای رده پایین لیستی که حاوی اپلیکیشنهای نصب شده باشد را ندارند. در این موارد باید از طریق صفحه اصلی یا home screen و حذف شورتکات بصورت دائمی اقدام کنید.
شورتکاتی را که در صفحه اصلی وجود دارد، انتخاب کنید و آن را لمس نمایید. با حرکت دست خود آن را به سمت بالای صفحه بکشید تا گزینههای موجود ظاهر شوند. گزینه سطل زباله و Uninstall در این حالت باید رویت شود تا بتوانید اپلیکیشن را رها کنید.
البته ممکن است به جای Uninstall گزینه Remove را مشاهده کنید، Remove باعث نمیشود اپلیکیشن بصورت کلی حذف گردد؛ بلکه فقط شورتکات را از این بخش مخفی میکند.
روش سوم: حذف از صفحه اصلی و لیست اپلیکیشنها
در برخی از نسخههای اندروید امکان حذف اپلیکیشن در صفحه اصلی که مستقیما در لیست اپلیکیشنها نیز اعمال شود، وجود دارد. اگر چنین قابلیتی وجود داشته باشد، میتوانید با کشیدن و بالا بردن اپلیکیشن، گزینه حذف مستقیم را از لیست مشاهده کنید.
بهنظر میرسد، روش سوم چیزی شبیه به روش دوم برای حذف قطعی اپلیکیشنها با تفاوت جزئی در برخی از نسخهها باشد.
روش چهارم: حذف اپلیکیشن از طریق پلی استور
کاربران اندروید همیشه راه چارهای اضافه برای حذف برنامههای خود دارند و آن حذف از طریق خودِ پلی استور میباشد. برای استفاده از این روش به دنبال آیکون Uninstall در صفحه مربوط به اپلیکیشن خود در این مارکت باشید و روی آن کلیک کنید.
ممکن است همچنان بعد از نصب دوباره نام همان اپلیکیشن را در تب All مطابق با شکل زیر مشاهده کنید. نیازی به نگرانی بابت این که هنوز هم ردی از اپلیکیشن وجود دارد، نیست. شما میتوانید با لمس گزینه ضربدر در این صفحه بطور کلی اپلیکیشن را از لیست موجود حذف نمایید.
تغییرات پیشبینی نشده بعد از حذف در اندروید
گاهی در فرآیند حذف قطعی اپلیکیشنها مشکلاتی رخ میدهد. مثلا بعد از حذف یک برنامه خاص با اینکه شما برای حذف همان برنامه به تنهایی اقدام کرده بودید، ممکن است در اجرای شورتکاتِ سایر برنامهها مشکلاتی ایجاد گردد.
در این مواقع شورتکات عملا بلااستفاده میشود. توصیه میکنیم شورتکاتی که مشکل پیدا کرده است را یک بار حذف کنید و مجددا شورتکات مربوط را از لیست اصلی و صفحه مربوط به برنامه در home screen ایجاد کنید.
حذف قطعی اپلیکیشنها در آیفون و آی پَد
حذف برنامهها در iOS بیدردسرتر و سادهتر میباشد و کاربر با روشهای مختلف و اما و اگر روبهرو نیست. فقط کافی است شورتکات مربوط به برنامه را لمس کرده و کمی روی آن مکث کند تا علامت ضربدر گوشه آیکون ظاهر شده و با لمس آن، برنامه حذف گردد.
دقت داشته باشید که حذف برخی از برنامههایی که بصورت پیش فرض در iOS وجود دارند؛ نظیر مرورگر Safari غیرممکن است.
اگر به صورت متناوب گوشی خود را با دسکتاپ یا مک همگامسازی میکنید، اپلیکیشنهای حذف شده را از حساب آیتونز خود، بطور کامل پاک کنید تا آنها هم به همراه بقیه مجددا همگامسازی نشوند.
مطابق با شکل زیر لیست این اپلیکیشنها را مشاهده میکنید که فقط لازم است روی آنها برای حذف، راست کلیک کنید. به یاد داشته باشید که این اپلیکیشنها از قسمت Purchased section حذف نخواهند شد
با ما همفکری کنید
اگر حذف قطعی اپلیکیشنها از جمله مشکلات شما نیز بوده است با ترفندهای معرفی شده میتوانید خیلی ساده از شرّ این برنامهها خلاص شوید.
تجربههای خود را برای کاملتر شدن این مطلب با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: pcadvisor
ممنون من نمیدونستم.
سلام.من مشکلی دارم و آن اینکه چندروز پیش با برنامه اینفینتی مانکی برای ساخت یک اپ موبایل اقدام کردم و فقط آدرس ایمیلم و دادم.حالا تا زمانیکه به وای فای وصل باشم دائما پرام یک پیام فیلد ساین این آدرس ایمیلم میاد.تقریبا هر چند دقیقه…واقعا عاجز شدم و پشیمونم اما نمیدونم چطور حذف یا متوقفش کنم.لطفا راهنماییم کنید.