معمولا زمانی که بلایای طبیعی مانند زلزله روی میدهد، نخستین اقدامی که هر کسی انجام میدهد، برقراری ارتباط با افراد آسیبدیده است. اما گاهی فاجعه چنان عظیم است که راههای ارتباطی کاملا قطع میشود. در این صورت راهکار چیست؟
در زلزلهها وسایل ارتباطی اضطراری برای نجات سرویس مخابراتی و ارتباطی استفاده میشود که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم:
ارتباط ماهوارهای
بعد از زلزله نپال، مناطق آسیبدیده سریعا مجهز به 35 تلفن ماهوارهای و 10 ترمینال شبکه پهنای باند جهانی(BGAN) شدند. BGAN اجازه دسترسی به اینترنت و ویدئو چت را میدهد و کاملا با نسل جدید ماهوارههای هوشمند جهانی مطابقت دارد. همچنین توانایی برقراری ارتباط 3G را دارد.
با توجه به ویژگیهای متنوع آن، ارتباط ماهوارهای یکی از بهترنین راههای ارتباط اضطراری است. در واقع در سالهای اخیر، تلفنهای ماهوارهای پیشرفتهای زیادی کردند و سرعت آنها بیشتر شده است.
بک هاول + تلفن همراه
راهحل «بک هاول و تلفن همراه» یکی از سریعترین راهها برای پوششدهی ارتباطی به شهرها و مناطق آسیبدیده است. بک هاول پوشش محلی و موقتی شبکههای موبایل را در یک منطقه برای هر نوع گوشی، از گوشی هوشمند گرفته تا اولین مدلهای موبایل، فراهم میکند.
بکهاول ماهوارهای + پهپاد
برای پوششدهی بیشتر محیط میتوان بک هاول را در یک پهپاد (یا بالن) قرار داد تا مقر هوایی یا اینترنت بالونی فراهم شود. این راهحل ارتباط اضطراری قادر به ارائه سرویس اینترنت تا شعاع 20 کیلومتری است.
اپراتورهای انگلیسی نیز اعلام کردند که از این تکنولوژی برای پوششدهی مناطقی که به اینترنت بیسیم دسترسی ندارند، استفاده خواهد کرد.
کولهپشتی ارتباطی
یکی دیگر از راهحلهای فوقالعاده ارتباط اضطراری ایستگاه ارتباطی قابل حمل است که در یک کولهپشتی جای میگیرد و توسط کمپانی ودافون ساخته شده است. اسم این محصول کولهپشتی کوچک شبکه فوری است که کمتر از 10 دقیقه راهاندازی میشود و تنها 11 کیلوگرم وزن دارد. این کولهپشتی قادر به ارائه شبکه 2G تا شعاع 100 متری است، با صفحات خورشیدی شارژ میشود و یک باتری در آن تعبیه شده است.
این کولهپشتی در توفان هایان (2013) استفاده شد که 1/4 میلیون پیام کوتاه و 40 میلیون تماس دریافت کرد.
اطلاعات مفیدی بود.
یکی دیگر از راهحلهای فوقالعاده ارتباط اضطراری ایستگاه ارتباطی قابل حمل است که در یک کولهپشتی جای میگیرد و توسط کمپانی ودافون ساخته شده است. اسم این محصول کولهپشتی کوچک شبکه فوری است که کمتر از ۱۰ دقیقه راهاندازی میشود و تنها ۱۱ کیلوگرم وزن دارد. این کولهپشتی قادر به ارائه شبکه ۲G تا شعاع ۱۰۰ متری است، با صفحات خورشیدی شارژ میشود و یک باتری در آن تعبیه شده است.
این کولهپشتی در توفان هایان (۲۰۱۳) استفاده شد که ۱/۴ میلیون پیام کوتاه و ۴۰ میلیون تماس دریافت کرد.
خیلی خوبه و چه کمک بزرگی کرده.
باید قبل از بحران و تلفات پیشگیری کرد.
واقعا باید قبل از بروز واقعه به فکر بود که با اومدن زلزله انقد تلفات جانی و مالی نداشته باشیم و به تکاپو نیفتیم
ما حتی ساده ترین تجهیزات رو هم برای پیام رسانی و اطلاع رسانی نداریم چه برسه به پیشگیری!
بعد از زلزله های سنگینی که تو کشور خودمون اومد و با وجود اون همه تلفات جانی و مالی باز هم تجربه نشده و ما همچنان نتونستیم کاری کنیم و تا حدودی پیشگیری کنیم یا بعد از واقعه رسیدگی کنیم در صورتی که در کشوری مثل ژاپن همه چیز پیش بینی شده و سازماندهی شده است.
امیدوارم روزی برسه که ما هم در کشورمان بعد از وقوع بلایای طبیعی به حجمی از ایمنی رسیده باشیم که حداقل تلفات را داشته باشیم.
باید قبل از وقوع آماده بود و آینده نگری کرد تا در زمان حادثه به تکاپو نیفتاد!
امیدواریم واقعا با این امکانات و خدمات بشه تلفات رو به حداقل رسوند و ای کاش از قبل آماده بود و پیشگیری کرد.
متاسفانه در کشور ما همیشه بعد از زلزله به فکر چاره میفتیم این همه تجربه های تلخ زلزله های قبلی هنوز عبرت نشده است.
قبل از وقوع حادثه باید به فکر راهکار و پیشگیری بود نه بعد از وقوع و تلفات!
به چنین امکاناتی باید قبل از وقوع حادثه مجهز بود و آمادگیشو داشت.
همه اینا از قبل از وقوع حادثه باید برنامه ریزی شود کاری که کشور های دیگه میکنن
خوبه که قبل از وقوع حادثه به فکر بود.
واقعا این امکانات لازم است و کمک بزرگی به فرد زیر آوار میکند.
باید به فکر راهکار قبل از زلزله باشیم نه وقتی که زلزله اومد وبهمون آسیب رسوند
نوشدارو پس از مرگ سهراب
خوبه ولی بعید میدونم ما بتونیم این کارارو عملی کنیم.
به نظر من از قبل باید به فکر بود با ایمن کردن ساختمان ها تا درصد تلخی حادثه رو به حد اقل رسوند.
امیدوارم زلزله های اخیر تجربه ای باشه برای اینکه ما پیشگیری کنیم و تلفات رو به حد اقل برسونیم و شاهد صحنه های تلخ نباشیم.
همه این موارد باید قبل از وقوع زلزله سازماندهی شود!
قبل از زلزله باید به فکر راهکار و پیش گیری بود.
اگرمثل ژاپن ساختمان ها رو ایمن کنن و روی این موضوع سرمایه گذاری کنند در زمان وقوع زلزله نگرانی وجود ندارد الان روزانه در ژاپن ما شاهد زلزله هستیم اما تلفات جانی زیادی نمی شنویم برای اینکه روی این موضوع سرمایه گذاری شده است.
باید قبل از وقوع زلزله به فکر پیشگیری و راهکار بود.!
این خیلی بده که ما موقع حادثه تازه دنبال راه چاره هستیم!
پیشگیری و ایمن سازی باید قبل از زلزله صورت گیرد.
خوبه ولی بهتره از قبل به فکر بود با ایمن کردن ساختمان ها و پایین آوردن حد اقل تلفات با ایمن سازی ساختمان ها درست مثل کشور ژاپن که کشور زلزله خیزیست اما با ایمن سازی ساختمان هاشون تلفات چندانی ندارن.
بهتره قبل از وقوع زلزله به فکر چاره بود.
کلا برای زلزله هر زمان باید احتمالش رو داد و آماده بود و از قبل مجهز بود.
البته تو کشور ما همچین راهکار ها و امکاناتی وجود ندارد چه پیش از زلزله و چه پس از زلزله
والا تو ایران بعید میدونم بشه مجهز به همچین امکاناتی شد!
ازین دست راهکار ها تو ایران نمیاد
با وجود این هم زلزله که امسال تو ایران اومد هنوز به فکر راهکاری نیستن چه برسه به پیش بینی و خدمات و امکاناتی ازین دست در زمان وقوع زلزله!
ما که نه قبل از زلزله راهکاری برای مقابله داریم و نه بعد از زلزله:)
ایران کشور زلزله خیزیست از همین الان باید به فکر استحکام ساختمان ها بود و مسئولین با وجود زلزله های اخیر کشور باید فکر اساسی کنند.
ایمن سازی ساختمان ها خودش بهترین راهکاره مثل کشور زلزله خیز ژاپن که با این همه زلزله با قدرت ریشتر های بالا تلفات چندانی نمی دهد تعداد مرگ و میر هایشان به انگشتان دست هم نمیرسد.!