اوبر تأیید کرد که سال گذشته به هکر یا هکرهایی که اطلاعات ۵۷ میلیون حساب کاربری را هک کردهاند، ۱۰۰ هزار دلار بهعنوان حقالسکوت پرداخت کرده است.
اوبر تأیید کرد که اکتبر سال ۲۰۱۶، هکری موفق شده است به سرورهای این کمپانی نفوذ کند و اطلاعات ۵۷ میلیون حساب کاربری را سرقت ببرد. به همین دلیل، جو سالیوان بهعنوان رئیس بخش امنیت این کمپانی به همراه یکی از معاونانش از کمپانی اخراج شدهاند. بر اساس اطلاعات ارائهشده، در این حملهی هکری اطلاعات شخصی بیش از ۵۰ میلیون مشترک و ۷ میلیون راننده به سرقت رفت. از میان اطلاعات ۷ میلیون راننده، شمارهی گواهینامهی ۶۰۰ هزار نفر از رانندگان نیز جزو اطلاعات بهسرقترفته بوده است. اوبر اعلام کرد که کارمندان اخراجشدهاش برای جلوگیری از افشای اطلاعات توسط هکرها، ۱۰۰ هزار دلار حقالسکوت پرداخت کردهاند.
هکرها با استفاده از یکی از مخازن ناامن موجود در گیتهاب که توسط مهندسان این کمپانی استفاده میشد، اطلاعات مورد نیاز برای نفوذ در سرورهای اوبر را که توسط آمازون میزبانی میشود، به دست آورده و پس از نفوذ، اطلاعات حساس موجود را به سرقت بردهاند. هکرها پس از سرقت، اوبر را تهدید کردهاند که در صورت عدم پرداخت حقالسکوت، اطلاعات مورد نظر را منتشر خواهند کرد و اوبر را زیر فشار قرار خواهند داد.
شواهدی دال بر اینکه هکرها اطلاعات موردنظر را از بین بردهاند وجود ندارد؛ اما اوبر مدعی شده است که هکرها پس از دریافت مبلغ مورد نظر، اطلاعات مسروقه را از بین بردهاند.
اوبر در راستای بهبود هر چه بیشتر امنیت سرویس خود به سراغ مشاور سابق ارشد سازمان امنیت ملی رفته و وی را به استخدام خود درآورده است. اوبر اذعان میکند که بر اساس قوانین موجود، باید پس از به سرقت رفتن اطلاعات، سازمانهای رگولاتوری و همچنین کاربران را از این موضوع آگاه میکرد؛ ولی حال آنکه چنین عمل نکرده است. سخنگوی اوبر در این خصوص به بلومبرگ گفته است:
جو سالیوان زمانی که در اوبر فعالیت میکرد، مسئولیت موارد امنیتی را بر عهده داشته و از اینرو در مورد هک شدن بیش از ۵۷ میلیون حساب کاربری نیز وی تصمیم گرفته است.
افشای هک شدن حسابهای کاربری اوبر را باید از جمله مشکلاتی خواند که دارا خسروشاهی پس از بر عهده گرفتن پست مدیرعاملی این شرکت با آن روبهرو شده است.
اوبر تأیید کرد که سال گذشته به هکر یا هکرهایی که اطلاعات ۵۷ میلیون حساب کاربری را هک کردهاند، ۱۰۰ هزار دلار بهعنوان حقالسکوت پرداخت کرده است.
خوش به حال هکر ها:)
خب الان مشترکانش باید نگران شده باشند و این برای کمپانی اوبر اصلا خوب نیست!
اینکه خیلی بده اینطوری مشترکانش ازشون سلب اعتماد میشه!
ولی به نظر من باید به مشترکانی که حسابشون هک شده بود اعلام میکردم و بهشون اطلاع میداد.
حالا که به این هکر ها حق السکوت داده یعنی واقعا دیگه مدارکو از بین بردن و سودجویی نمیکنن!
این مساله اصلا برای وجه ی اوبر خوب نیست!
هکر ها چه پول خوبی گرفتن:)
خیلی جالبه واقعا حساب 57 میلیون نفرو هک کردن؟!
این واسه اوبر خیلی بده!
اینکه 57 میلیون کاربر اطلاعاتشون هک شده خیلی آمار زیادی نشون میده که به لحاظ موارد امنیتی خیلی ضعیف بودن
هک هشدن اوبر خیلی این کمپانی رو زیر سوال برد و بیشتر کاربران و مشترکان این کمپانی رو نگران کرده
هک شدن حساب این همه کاربر خیلی از مردم سلب اعتماد کرده و شکایت کردن حق مردمانشان است.
جالب اینجاست که به کاربرایی که حساب کاربریشون هک شده اعلام نکرده که در جریان قرار بگیرن!
این خودش یعنی دروغگویی و پنهان کاری
شواهدی دال بر اینکه هکرها اطلاعات موردنظر را از بین بردهاند وجود ندارد؛ اما اوبر مدعی شده است که هکرها پس از دریافت مبلغ مورد نظر، اطلاعات مسروقه را از بین بردهاند.
یعنی ممکن نیست دیگه از این اطلاعات سوء استفاده کنند؟!
یعنی کاربرانی که اطلاعاتشون سرقت شده نمیدونن؟
این هک شدن اطلاعات نشان دهنده ضعف اوبر در سیستم های امنیتیش هست.
کاربران زیادی ازش شکایت کردن
خیلی بده که هکر ها به این همه حساب کاربری تونستن دسترسی پیدا کنند.!
حالا به این 57 میلیون کاربر باید خسارت بده؟!