یکی از مسائل بسیار مهم دنیای کسب و کار امروزی، آگاهی به قوانین، مقررات و دستورالعملهای کسب و کار اینترنتی میباشد. به عبارت دیگر برای رسیدن به درک صحیح از عرصه کسب و کار اینترنتی و موفقیت در این زمینه باید علاوه بر شناخت این حوزه، به قوانین، مقررات و دستورالعملهای ضروری آن آگاهی داشت. همچنین یکی از مهمترین اقدامات اولیه راهاندازی کسبوکارهای اینترنتی، لزوم دریافت مجوزهای لازم و تنظیم قراردادهای مرتبط با آن است.
قوانین، مقررات و دستورالعملهای کسب و کار اینترنتی کدامند؟
توصیه میگردد قبل از راهاندازی یک کسبوکار نوپا با انواع قوانین، مقررات و دستورالعملهای کسب و کار اینترنتی آشنا شوید. قوانینی مانند قانون تجارت الکترونیک، قانون جرائم رایانهای، قانون حمایت از حقوق مصرف کننده، آیین نامه اجرایی چگونگی صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعالیت افراد صنفی در فضای مجازی و بازاریابی شبکه ای، دستورالعمل چارچوب فعالیت و نظارت بر وب سایت های متمرکز کننده پرداخت کسب وکارهای اینترنتی ازجمله موارد قانونی مهم در این حوزه میباشد.
چه مجوزهایی برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی لازم است؟
نماد اعتماد الکترونیکی، مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کار های مجازی، مجوز برای رسانههای دیجیتال و مجوز نظام صنفی رایانهای از ضروریترین مجوزهایی است که باید قبل از راهاندازی کسبوکار اینترنتی اخذ کنید.
اهمیت تدوین شرایط و قوانین وبسایتها در کسب و کارهای اینترنتی چیست؟
شرایط و قوانین استفاده از وبسایت در واقع مجموعهای از قواعد و مقررات است که کاربران و بازدیدکنندگان یک سایت قبل از دسترسی به کالاها و خدمات آن سایت میبایست با این شرایط و قوانین موافقت نمایند. ضرورتهای داشتن قوانین و شرایط مشخص برای وبسایت عبارت است از جلوگیری از سواستفاده از وبسایت، اعلام مالکیت تمام بر وبسایت، محدود کردن مسئولیتهای موسس سایت و تعیین قوانین و قواعد حاکم.
قراردادهای کسب و کارهای اینترنتی پر مخاطب کداماند؟
یکی از پرکاربردترین قراردادهای کسب و کار اینترنتی ،تفاهم نامه بنیانگذاران است که به عنوان یک قالب کلی این فرصت را برای مؤسسین یک کسب و کار نوپا فراهم میسازد که با شرایط منصفانه و در همان شروع کار، وظایف و میزان مشارکت و درصد سهیم شدن هر یک از افراد را مشخص سازند. با استفاده از این مدل تفاهمنامه این فرصت برای افراد ایجاد میشود که در چارچوبی قانونی و قراردادی به روابط میان خود و سایر مؤسسین نظم ببخشند.
قراردادهای پیمانکاری نوع دیگری از قراردادهای پرکاربرد میباشد که به فراخور کسبوکارهای نوپای امروزه پر مخاطب شدهاند از جمله:
قرارداد پیمانکاری برای ساخت اپلیکیشن موبایل. این قرارداد عموما به منظور همکاری مابين کارفرما (شخص حقیقی یا حقوقی) با برنامه نویس اپلیکیشن (اعم از فرد یا یک شرکت) که پیمانکار گفته میشود تدوین میشود.
قرارداد طراحی و بهینه سازی وب سایت نیز که در زمره قراردادهای پیمانکاری قرار میگیرد شامل مجموعه ای از توافقات و تعهدات فی مابین کارفرما و پیمانکار به منظور طراحی وب سایت کارفرما است. این قرارداد از مراحل اجرایی گوناگون تشکیل شده است که پیمانکار باید براساس توافق صورت گرفته، مرحله به مرحله سایت را طراحی نموده و تحویل کارفرما نماید
آگاهی کافی در قوانین و مقررات کسب و کارهای اینترنتی ندارم، راه حل چیست؟
بهتر است که قبل از راهانداری کسب و کار اینترنتی تان بر قوانین، مقررات و دستورالعملهای کسب و کارهای اینترنتی آگاهی داشته باشید و سپس برای گرفتن مجوزهای لازم برای فروشگاه اینترنتی که برای راه انداری کسبوکار خود نیاز دارید، اقدام نمایید و بیشتر تمرکز و زمان خود را بر روی پیشرفت کسبوکار خود بگذارید.
منبع: زومیت