با بیش از نیم میلیون اپلیکیشن iOS و اندروید، در بین اپلیکیشنهای مشابه برای جلب نظر مخاطبان خود رقابت زیادی وجود دارد. در این بازار رقابتی، تاثیر اولیه (حداقل از لحاظ بصری) در نخستین نگاه را آیکن اپلیکیشن (App Icon) روی مخاطبان میگذارد.
این نکته در مارکتینگ (بازاریابی) و برندینگ اپلیکیشن شما تاثیر بهسزایی دارد چرا که این آیکن در جاهای زیادی (مانند سایت معرفی اپلیکیشن خود، اخبار مرتبط با اپلیکیشن و غیره) دیده میشود.
داشتن آیکن مناسب، موفقیت قطعی اپلیکیشن شما را تضمین نمیکند، اما باعث میشود کاربران اپلیکیشن شما را پیش از نصب، با دقت و علاقهٔ بیشتری بررسی کنند؛ حداقل بخشی از توضیحات اپلیکیشن را بخوانند و یا به اسکرینشاتهای اپلیکیشن نگاهی بیاندازند. اگر تاثیر این بخشها نیز بر روی کاربر کماکان مثبت باشد، اپلیکیشن شما توسط کاربران بیشتری دانلود میشود.
رعایت نکات زیر میتواند شما را در طراحی آیکن مناسب برای اپلیکیشنتان یاری دهد:
- در طراحی آیکن اپلیکیشن ، از کلمات استفاده نکنید و بهتر است طرح کاملا تصویری باشد. اسم اپلیکیشن همیشه زیر آیکن آورده میشود، بنابراین لازم نیست دوباره در آن تکرار شود.
- ساده بمانید. در هنگام طراحی آیکن اپلیکیشن ایدهها را در حدی ساده کنید که در آخر تنها به یک ایده نهایی برسید.
- با جزییات طراحی کنید (حتی اگر شما تنها کسی هستید که متوجه این جزییات میشوید). شما مجبور به تهیه یک آیکن در ابعاد ۱۰۲۴×۱۰۲۴ هستید، پس مطمئن شوید که آیکن اپلیکیشن شما در اندازه تمام صفحه، با بهترین کیفیت ممکن دیده شود.
- آیکن خود را مطابق با اپلیکیشن خود طراحی کنید تا کاربران گیج نشوند و شما را به راحتی به خاطر بسپارند. اگر شما چندین اپلیکیشن در یک مجموعه با مفهومی مشابه دارید، آیکنهای خود را یکپارچه طراحی کنید تا نشانگر این موضوع باشد. (مانند یکپارچگی درطراحی آیکنهای اپلیکیشنهای مرتبط به اینستاگرام که پیشتر نیز درمورد آن صحبت کردهایم)
- انسجام و خلاقیت را در طراحی خود حفظ کنید.
- اضافه کردن قاب (Border)ها به آیکن اپلیکیشن خود، میتواند یکی از راههایی باشد که توسط آن مطمئن میشوید که آیکن بر روی تمامی زمینهها خوب به نظر میرسد چرا که شما هرگز نمیتوانید پیشبینی کنید که این آیکن در چه جاهایی و روی چه زمینههایی با پترنها و رنگهای متفاوت قرار میگیرد. از یک آیکن مناسب انتظار میرود روی هر پسزمینهای به خوبی نشان داده شود.
رسیدن به یک ایده نهایی خوب و خلاقانه برای طرح آیکن به طور معمول کار راحتی نیست و باید برای آن زمان صرف کرد.
یک بررسی نمونه جالب:آیکن اپلیکیشن ترنپلی (Turnplay)
شرکت مشهور طراحی Ramotion کار فوقالعادهای را در طراحی آیکن این اپلیکیشن انجام داده است. ترنپلی، اپلیکیشن جالبی است که به کیفیت پخش فایلهای صوتی شما حسی مشابه پخش روی صفحه گرامافون میدهد.
در این شرکت روند کار طراحی آیکن اپلیکیشن ترنپلی را مانند هر کار دیگر خود را با طرحهای اولیه مدادی روی کاغذ شروع کردند. آنها در همان قدمهای اول، در این طرحهای مدادی علاوه بر درنظر گرفتن جزییات در طراحی، با ایدههای مختلف نیز بازی کردهاند. شما میتوانید از ترکیببندی این طرحها متوجه شوید که این تیم حتی در جزئیترین و پیچیدهترین طرحها هرگز تمرکز خود را بر روی ایده اصلی از دست ندادهاند.
در میان تلاشهای بیشمار آنها، میبینید که آنها سعی کردند از حرف T که اولین حرف نام اپلیکیشن ترنپلی است تا وجود دستی که صفحه گرامافون را تنظیم میکند و ایدههای دیگری را در طراحی خود استفاده کنند. در نهایت آنها به این ایده پایانی رسیدند: یک صفحه گردان گرامافون با نماد دکمه پخش وسط آن که به سادهترین نحو با شکلهای ابتدایی ترکیب و طراحی شده است.
نکات یاد شده، میتواند به طور عمومی برای طراحی آیکن تمام اپلیکیشنها مفید باشد؛ اما بسته به نوع سیستم عاملی که شما به عنوان بستر اپلیکیشن خود انتخاب میکنید، الگوهای طراحی و مفهوم «آیکن مناسب» تغییر پیدا میکند. به طور مثال، آیکنهای اپلیکیشنهای تحت ویندوزفون باید از الگوی طراحی Flat یا تخت و آیکنهای اپلیکیشنهای اندرویدی از آخرین الگوی طراحی گوگل یعنی «متریال دیزاین» (Google Material Design) پیروی کنند. طراحی آیکنهای اپلیکیشنهای iOS نیز دارای اصول مرتبط به خود است.
برای طراحی اپلیکیشن اینجا را کلیک کنید.
جالب بود
ممنون