این سوال در ابتدای راه هر طراح/ برنامه نویسی به وجود میآید که ” برای اندروید برنامه بنویسم یا برای iOS ؟” و جواب دادن به آن قطعا تاثیر زیادی بر ادامه کار و حتی زندگی توسعه دهنده خواهد داشت!
برای پاسخ دادن به این سوال باید فاکتورهای بسیاری را در نظر گرفت:
- زبان برنامهنویسی:
اولین انتخاب شما باید بین این دو باشد، جاوا یا C شیگرا
شما یا یکی از این دو زبان را میدانید و بلافاصله شروع به توسعه آنچه که در ذهن دارید خواهید کرد و یا باید یکی را انتخاب کنید و آن را بیاموزید؛ در این حالت انتخاب اینکه کدام زبان راحتتر است کاملا سلیقهای است. اما اینطور به نظر میرسد حداقل در ساعتهای اولیه یادگیری جاوا کمی آسانتر باشد. اما پس از گذر از این ساعات اولیه و یادگیری مباحث به شکل نسبی تفاوتی چندانی بین منحنی آموزش این دو زبان وجود ندارد.
توجه داشته باشید که C شیگرا با C خالی فرق میکند! C زبانی است قدیمی و هرآنچه در آن هست در C شیگرا هم هست، به علاوه Objectها (تمامی کلاسها و …)
- تعداد و نوع کاربرها
به طور خلاصه میتوان گفت که تعداد بیشتری از مردم در سرتاسر دنیا اندرویدی هستند تا اینکه کاربر iOS باشند. با اختلاف معمولا زیر ۱۰%
- اندرویدی ها قدیمی هستند!
در سال ۲۰۰۸، گوگل پروژه اندروید خود را با نسخه آلفا شروع کردند، سپس بتا را منتشر کردند، بعدتر Cupcake، و سپس Donut، و بعد Eclair، و بعد Froyo، و بعد Gingerbread، و آنگاه! Honeycomb، و سپس Ice Cream Sandwich، و بعد Jelly Bean، و بعد KitKat و ناگهان Lollipop !
اگر کمی دقت کنید متوجه میشوید که گوگلی ها نام هر نسخه اندروید را بر اساس حروف الفبای انگلیسی انتخاب میکنند، و تا کنون به حرف L رسیدهاند. در نتیجه نسخه بعدی با حرف M آغاز خواهد شد.
اما از سوی دیگر iOS همواره با سیستم سنتی عددی پیش رفته و اکنون نسخه ۸.۱ آن آخرین ورژن پایدار آن است.
بین این دو سیستم عامل شاید نتوان جز در موارد بسیار جزئی تفاوت زیادی قاعل شد، اما بسیار فرق است بین انتشار نسخۀ جدید یک سیستمعامل از سوی شرکت تا مورد استفاده قرار گرفتن آن از سوی مردم!
هنوز درصد بسیار کمی از اندرویدی ها از ۲ نسخه آخر آن استفاده میکنند، در حالی که بیش از ۹۰% کاربران اپلی از ۲ نسخه آخر آن استفاده میکنند! و این یعنی توسعه دهنده با خیالی راحت از ویژگی های آخرین API پلتفرم خود میتواند استفاده کند. در حالی که در اندروید به هیچ عنوان اینطور نیست.
- منابع آموزشی
برنده این قسمت بدون شک iOS است، و البته دلیل این برد قاطعانه بیشتر ضعف اندروید در داکیومنت کردن پلتفرم خود است. اشتباه بسیار در داکیومنت گوگل و حتی عدم وجود(!) برخی موارد در آن توسعه دهندگان اندروید را آزار میدهد.
- UI Builder
برای ایجاد کامپوننتهای بصری باز هم اپل موفقتر از گوگل عمل کردهاست. کار با اپل در این قسمت راحتتر و کارآمدتر است. در حالی که در ایکلیپس ( اندروید ) زمان بیشتری صرف خواهید کرد تا به پروژه دلخواه برسید و گاها ترجیح میدهد آنچه را که در ذهن دارید با XML کد بزنید و بیخیال UI شوید!
- و حرف آخر : سلیقه!
حتی با مقایسه ریز و موبهمو این موارد نمیتوان یک برنده قطعی از این مقایسه درآورد. فقط باید این موارد را در ذهن داشت و سپس با توجه به سلیقه و راحتی شخص با محیط کاری هر کدام از این دو پلتفرم یکی را انتخاب کرد. یا به درست و یا به غلط این باور نزد توسعه دهندگان وجود دارد که: اگر مخاطبین بیشتری میخواهی اندروید و اگر درآمد و پول مد نظر قرار دارد iOS گزینۀ بهتری برای انتخاب است.
منابع:
By the numbers: iPhone vs. Android
Android vs. iOS Development: Fight!
Android vs. iOS vs. HTML5
This entry
برای دریافت مقاله در فرمت PDF روی لینک زیر کلیک کنید.